Stiri si informatii din Caransebes
Get Adobe Flash player

Actorii lugojeni s-au dat în spectacol la Caransebeş

George Bernard Shaw spunea: „Pe scena vieţii oricine se poate amuza, cu excepţia actorului …”

Unii se pot da în spectacol chiar grotesc, deşi nu sunt conştienţi de acest aspect, iar altii pot înţelege expresia corelând-o cu un spectacol de teatru de bună calitate, într-un mod inteligent, depinde de caracter… Actorii lugojeni au susţinut un adevărat maraton de spectacole, în noua sală a Casei de Cultură a Municipiului Caransebeş, inaugurată în data de 31 noiembrie  2012. Sala arhiplină la toate spectacolele susţinute de trupa de actori amatori a Casei de Cultura a Municipiului Lugoj demonstreaza că poţi fi la fel de bun ca un actor profesionist şi să joci la fel de bine, atât în deplasare cât şi acasă!

[nggallery id=1]

Spectacolul cu piesa pentru copii: Pinocchio, a avut două reprezentaţii, prima reprezentaţie fiind susţinută de la ora 10 am, iar cea de-a doua, de la ora 12 am. Copiii din Caransebeş s-au bucurat că văd „păpuşi vii” pe scenă, a fost o experienţă inedită atât pentru ei cât şi pentru cadrele didactice care i-au însoţit. În sală s-au aflat copii din ciclul primar ale următoarelor unităţi de învăţământ: Liceul Pedagogic „C.D. Loga”, Liceul teoretic „Traian Doda”, Liceul tehnologic „Trandafir Cocârlă”, Şcoala specială, Grădiniţa cu program prelungit nr.4. Laura Popa şi Valeria Dumitraşcu, profesoare la Şcoala specială din Caransebeş, Lidia Tudor-profesoară în cadrul Liceului Pedagogic „C.D. Loga” ne-au mărturisit că nu i-au văzut niciodată atât de captivaţi pe copii, bucuria acestora fiind completă în momentul în care „păpuşile vii” au coborât de pe scenă şi au interacţionat cu tânărul public.

Distribuţia piesei Pinocchio:

Pinocchio: Ileana Carmen Căprariu

Gepetto: Constantin Ilie

Greieraşul: Irina Rusu

Copilul: Daiana Suba

Mangiafuoco: Oana Alexandra Tihoi

Arlechino/Zîna bună: Loredana Livia Lupescu

Vulpoiul: Tudor Trăilă

Motanul: Ovidiu Sorin Decean

Seara a fost dedicată publicului larg din Caransebeş, arta teatrală lugojană a avut un barometru special: o sală arhiplină, un public dornic de spectacole de teatru într-un oraş în care există o sală frumoasă, dar nu şi actori…Fam. Dr. Chioralia Rodica şi Lucian ne-au spus că se bucură enorm că se joacă din nou teatru în Caransebeş, cu piese de calitate, interpretate impecabil. Spectacolul piesei „Haide, ucide-mă dragoste!”a ridicat sala în picioare, o întrebare a apărut constant pe buzele spectatorilor la finalul piesei: „Când vă mai aşteptăm cu un nou spectacol, la noi în Caransebeş?”

Distribuţia piesei „Haide, ucide-mă dragoste!”, în regia Mariei Voronca

Syen: Ileana Carmen Căprariu

Diha: Lăcrămioara Bercean

Funcţionarul de la gaze: Ovidiu Sorin Decean

O zi de succes a actorilor lugojeni, nu poate decât să ne bucure şi să ne determine să dorim să-i vedem cât mai des pe scena Teatrului “Traian Grozavescu” din Lugoj, iar atunci când ne reprezintă pe scenele din ţară şi străinătate să fim mândri că sunt lugojenii noştri.

Patricia GHEMEŞ

 

 

3 răspunsuri la Actorii lugojeni s-au dat în spectacol la Caransebeş

Tur virtual
Vizualizare hartă mărită Find more about Weather in Caransebeş, RO
Click for weather forecast
  Caransebeș.ro